New York is always a good idea!

”If I can make it there
I’ll make it anywhere
It’s up to you
New York, New York

New York, New York
I want to wake up in that city
That never sleeps
And find I’m king of the hill
Top of the list
Head of the heap
King of the hill”
ec425f64-fdc9-4da5-a2c7-f3a839740e2d
Sain perheeltäni viime vuonna synttärilahjaksi matkan tuonne rapakon taakse, Ameriikan ihmemaahan. Pikkusiskoni Suvi oli kyllästynyt kuuntelemaan haaveitani päästä joskus Nykiin (eikä toisaalta ihme, olin paasannut sitä enemmän tai vähemmän viimeiset 5-10 vuotta!) ja laittaa meikä-Pirkon matkaan! Mukaan matkalle lähti Suvi sekä hänen avomiehensä Krisu. Siinä me kolme pientä elefanttia sitten marssittiin tuossa luvatussa maassa Isoa Omenaa ristiin rastiin puolitoista viikkoa! Vieläkin on niska kipeä ja varmaan lopullisesti kenossa niiden pilvenpiirtäjien katselemisesta 😉 Eniten matkalta odotin näkeväni Nykin skylinen, kaupungin ylhäältä käsin, kokea sen kaiken monikulttuurisuuden sekä miljoonakaupungin tunnelman sekä tietysti shoppailua! Sen sanon, että jollei shoppailu ole sun juttu, Nykissä riittää vähempikin aika 😉
Kaiken odottamani, ja paljon enemmänkin, ehdimme matkan aikana kokea. Kallishan se kaupunki on kuin piru, kotiin lähdin köyhänä mutta onnellisena! Ja vaikka juuri se miljoonakaupungin kiire, melu, hässäkkä ja niin täysin erilainen elämänmeno kuin täällä koto-Suomessa on, oli juuri sitä, mitä matkalta hainkin, niin kyllä vain arvostin PALJON Helsingin hiljaisia katuja, edes lentokentällä ei juuri ollut ketään kun laskeuduttiin viime sunnuntaina kotimaahan! Matkailu on ainakin itselle siitä jännä juttu, että mitä enemmän sitä tekee, sitä enemmän sitä haluaa tehdä mutta samalla arvostaa kotimaataan aina vain enemmän 🙂 Olen blondin logiikalla loogisesti päätellyt sen siitä, että omat juuret ovat niin vahvasti Suomessa ja perheeni sekä ystäväni asuvat täällä. Jotenkin olen aina tiennyt jo muuttaessani maailmalle, joka kerta, että tulen muuttamaan Suomeen takaisin. Se on vain ollut niin itsestään selvää. Matkustelu kuitenkin avartaa ja kuten sanottua, osaa arvostaa kotimaataan ihan eri tavalla 🙂 Suomessa on tietysti nämä haastavat keliolosuhteet ja suurimman osan vuodesta kylmä, mutta tällaselle kaikkia vuodenaikoja rakastavalle sekään ei ole ongelma 🙂
Nykissä oli edelleen loppukesän lämpö, kun sinne mentiin ja itseasiassa ensimmäisen aamun uutisissa ei muusta puhuttukaan kuin hurrikaani Florencesta! Pikkasen siinä oltiin kauhuissaan, että mitä jos se iskee tänne, Nyki ei kuitenkaan ole niin kauhean kaukana Pohjois-Carolinan osavaltiosta, jonne Florence iski täydellä voimalla noin 12 tuntia lentomme saapumisen jälkeen. Mitään suurempia vaikutuksia sillä ei kuitenkaan ollut ja matkan aikana ainoastaan kerran satoi ja myrskysi kunnolla! Jenkeissä nuo myrskytkin ovat eri luokkaa kuin täällä pohjolassa 😉 Shoppailu pelasti silloinkin päivän, että siitäkin selvittiin!
Majoituttiin tarkoituksella kolmessa eri hotellissa, kolmessa eri paikassa. Aluksi yövyttiin Jersey Cityssä Hudson Riverin toisella puolen, sitten Times Squarella ja viimeinen yö Brooklynissä. Samalla tuli nähtyä Jersey, Manhattan ja Brooklyn ihan juuri sopivasti monesta eri näkövinkkelistä. Onnistunut reissu, paljon vatsa kippurassa nauramista!
Jos olet menossa Nykiin, listaan tähän alle omat suosikkini kohteesta:
1. Skyline Jersey Cityn puolelta Manhattanille päin, todella näyttävä sekä päivällä että illalla & One Worldin näköalapaikka (alla kuvassa omenan kohdalla ja on muuten korkeammalla, n. 300 m, kuin se perinteinen Empire State Building ja pilettiin kuuluu hienoja videoita Nykistä menneistä ajoista nykypäivään + mahdollisuus vuokrata tabletti näköalojen ihmettelyn lisämausteeksi kertomaan juuri siitä nähtävyydestä, mihin tabletilla satut osoittamaan!). OneWorldin vieressä oli myös WTC:n komea vesiputousmuistomerkki sekä juuri tänä vuonna avattu WTC:n juna- + metroasema. Suosittelen ensin auringonlaskun aikaan vierailua muistomerkillä ja sen jälkeen One Worldiin, kun pimeys on laskeutunut 🙂
41685577_10156106899692968_1226251383921967104_n
2. Brooklyn Bridge, mahtava näky kelissä kuin kelissä! Kannattaa kävellä päästä päähän, mutta varautua vauhdikkaisiin pyöräilijöihin sekä moniin hääpareihin, jotka tulevat ottamaan hääpotretteja. Sillalla on kuitenkin monta hyvää kuvausspottia, joten kuvauspaikkoja riittää kyllä jokaiselle, siitä ei tarvitse huolehtia 🙂

 

3. Sinkkuelämää -kierros! Ehdottomasti yksi reissun kohokohdista oli bussireissu ympäri ämpäri Manhattania Carrien ja ystävien jalanjäljissä! Kävimme mm. Aidanin baarissa sekä Carrien portailla ja saimme bussireissun aikana kuulla uskomattomia yksityiskohtia sarjan kuvaamisesta, kuvauspaikoista ja näyttelijöistä! ”Juonipaljastuksena”, jos et jo ole tätä jostain kuullut, niin vink, vink: Sinkkuelämää elokuva olisi saamassa jatkoa, jos Kim Catrall aka Samantha suostuisi tekemään leffan. Kimillä ja Sarahilla aka Carriella on kuitenkin ollut paljon skismaa jo sarjan teon aikana, eikä ihme, sillä kaksi alfa-naarasta samassa sarjassa ei yleensä lupaa hyvää 🙁
Ja se Nykin tunnelma, kaupunki, joka ei koskaan nuku. Kaupunki, jonka mainostaulut saavat tuntemaan olevansa keskellä kirkasta päivää vaikka olisi keskiyö.
times square.jpg
Kaupunki, jonka keskellä sijaitseva Keskuspuisto todella on kaupungin keuhkot, sillä ilma siellä on kuin olisi kasvihuoneessa, kirjaimellisesti keskellä kaupunkia! Kaupunki, joka on kulttuurien sulatusuuni, siellä näkyy sekä piilossa että esillä olevat luokkaerot, jotka käyvät ilmi ammattikunnista. Palveluammateissa oman empiirisen havainnointini perusteella 95 % työntekijöistä on mustia ja kaduilla on kampanjajulisteita siitä, miksi mustille maksetaan vähemmän palkkaa kuin valkoisille. Kaupunki, jonka sisältä löytyy pikku-Kiina, mini-Italia ja paljon kaikkea mahdollista. Ja niin, se shoppailu: mitä täältä ei voi ostaa, sitä ei ihminen tarvitse! Paras ostosmesta oli ehdottomasti Century21, jonka sisältä löytyy mm. seuraavia merkkejä parhaimmillaan 20 dollarilla: Calvin Klein, Michael Kors, Tommy Hillfiger, DKNY jne. Palatessani takaisin minulla olikin sitten mukana uusi matkalaukku pullollaan vaatteita ja kenkiä 😉
Ainoa, mikä jäi kokematta, oli Coyote Ugly baari. Se vähän harmittaa, ettei sinne muistettu mennä! Tosin viikolla ollessamme Manhattanilla niillä huudeilla, joissa baariin olisi ollut helppo mennä, olimme niin väsyneitä, että juuri ja juuri jaksettiin käydä lähibaareissa muutamilla. Pietarin reissulla pari vuotta sitten tuli kyllä Coyotessa käytyä, että kyseinen baariketju on kyllä korkattu kyllä 😀
HappyHour tuli Nykissä myös muutamana iltana hyödynnettyä ja sitä voin todella suositella! Häppärit ovat yleensä 16-19.00 välillä kaikissa baareissa, jolloin juomat ovat parhaimmillaan puoleen hintaan. Muutama Gin&Tonic tulikin nautittua 😉
Paras iltameno oli ehdottomasti OpenStageNight, jossa päästiin kuulemaan tulevia kykyjä! Ilta oli sinänsä ilmainen, juomat vain kauhean hintaisia! Suosittelen sitä silti, sillä hyvä livemusa voittaa aina sen oman lempparibändin kuuntelemisen YouTubesta 🙂 Kunnolla joraamaan ei tällä reissulla päästy, mutta paljon muuta tuli nähtyä ja koettua! Päällimmäisenä mieleen jäikin se New Yorkin tunnelma, se vain oli omanlaisensa.
New York, olit mahtava, mutta seuraavalla kerralla Jenkkeihin lähdettäessä suuntaamme Californian auringon alle, vaihteen vuoksi 😉
Ihanaa alkanutta syksyä kaikille!
img_7490

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *