Putelia, purkkia, tuubia, voidetta & asiaa ripsiseerumeista

*sisältää kumppanuusmarkkinointia*

Minuun on viime kuukausien aikana iskenyt jokin hulluus kokeilla kaikkea itselle uutta kosmetiikan saralla ja oikeen läträämällä läträtä eri voiteiden, seerumien, rasvojen ja meikkien kanssa. Ehkä se on tämä kevään saapuminen tai sitten vain kokeilunhalu ja uhkaava neljän kympin kriisi, en halua vanheta ainakaan ulkoisesti ja olen sen valmis ihan julkisesti myöntämään! Oli miten päin vaan, niin haluan jakaa teidän kanssanne omia suosikkituotteita ja samalla täyttää teidän lukijoiden pyynnön julkaista enemmän kauneuteen liittyviä postauksia. Let´s mennään!

Omat TOP-tuotteet

The Ordinary -tuotesarja oli minulle täysin entuudestaan tuntematon vielä puoli vuotta sitten. Selailin Cocopandan sivuja etsiäkseni uusia tuoksuja ja samalla päädyin hyvin riisutun oloisen, mutta sitäkin edullisemman tuotesarjan kohdalle. Ordinaryn putelit näyttivät enemmänkin apteekkarin hyllyltä karanneilta kuin kauneudenhoitotuotteilta 😉 Olen aina tykännyt että kauneudenhoitotuotteiden pakkausten tulee myös näyttää kauniilta, mutta tässä kohtaa edullinen hinta yhdistettynä moniin positiivisiin arvosteluihin eri tilaussivustoilla (Cocopanda ja Eleven) saivat minut tutustumaan niihin paremmin. Päädyikin tilaamaan niistä muutamia testiin, ja nimenomaan muutamia nimittäin kerralla ei kannatakaan tilata kuin vain muutama puteli, jotta vaikuttavat aineet eivät ainakaan kumoa toisiaan (esim. niasiinia ja C-vitamiinia sisältäviä tuotteita ei saa käyttää samaan aikaan) ja muutoinkin tuotesarjan vaikuttavat ainesosat tehoavat paremmin jos ei läträä sen tuhannen eri tuotteen kanssa samaan aikaan.

Ennen tilaamista tutustuin Virve Fredmanin blogiin aiheesta. Virve kirjoittaa osuvasti että:

Kun jokainen niistä (tuotteista) kuulostaa  niin hyvältä eikä hintakaan huimaa päätä, tulee niitä helposti kahmineeksi ostoskoriinsa melkoisen kasan. Ongelmana on kuitenkin se, että niitä ostoskoriin lappaessaa unohtaa helposti tarkistaa, kuinka tuotteita käytetään, voiko niitä yhdistää toisiinsa, kuinka niitä yhdistellään tai onko niiden yhdistämisestä edes hyötyä. Erittäin usein unohtuu vieläpä miettiä, tarvitseeko oma iho ihan oikeasti juuri sitä kehuttua tuotetta ja sen aktiiviainetta, vai olisiko joku muu vaihtoehto parempi.

Aurinkovoide Hawaii Tropic kasvoille kevätaurinkoa varten ja kokoelma The Ordinaryn tuotteita.
  1. Hawaiian Tropic, aurinkovoide SPF 50 kasvoille. Näppärän kokoinen puteli, levittyy hyvin ja sopii meikkivoiteen alle mitä olen kokeillut.
  2. The Ordinary, High-Adhense Silicone Primer: paras primer mitä olen kokeillut! Tasoittaa ihon ja antaa meikille pysyvän pohjan. Tuotetta voi kuulemani mukaan käyttää myös yksinään ns. ihonhoitorutiinin viimeisenä askeleena mutta itse olen käyttänyt tuotetta vain primerina.
  3. The Ordinary, Vitamin C Suspension: Kirkastaa ihoa ja lupaa vähentää ikääntymisen merkkejä. Voi pienentää ihohuokosia ja saada näin ihon näyttämään tasaisemmalta. Voide aiheutti itsellä hieman kirvelyä, mikä on normaalia voiteen sisältäessä askorbiinihappoa mutta tämän voi sekoittaa esim. yö- tai päivävoiteeseen tai the Ordinary -sarjan Buffet-seerumiin vähentääkseen kirvelyn tunnetta. Kirvely loppui itsellä kyllä n. minuutissa.
  4. The Ordinary, Hyaluronic Acid 2% + B5: Seerumi kosteuttaa tehokkaasti, ei rullaudu iholla jos siihen laittaa meikkiä tai toista voidetta päälle. Iho tuntuu kosteuteulta vielä aamullakin. Tuotetta voi käyttää aamuin tai illoin.
  5. The Ordinary, Niacinamide 10% + Zinc 1% : Seerumi hillitsee talin tuotantoa ja sisltää epäpuhtauksia ehkäiseviä mineraaleja ja vitamiineja. Jos käytät C-vitamiinia sisältäviä tuotteita, niitä ei suositella käytettäväksi iholla samaan aikaan niasiinia sisältävien tuotteiden kanssa koska niasiiniamidi saattaa heikentää C-vitamiinin vaikutuksia. Voit käyttää tällöin esim. C-vitamiinia sisältäviä tuotteita iltaisin ja Niacinamide 10% + Zinc 1% -tuotetta aamuisin (hillitsemään ihon rasvoittumista päivän mittaan).

Suoraan Suomesta

Sain ystävältäni testiin suomalaiseen hamppuöljyyn pohjautuvan tuotesarjan Hempaattinen tuotteita. Hempaattisen ihoöljy ja hamppurasva kosteuttavat todella tehokkaasti & sisältävät todellisen vitamiinipommin iholle: omega3- , omega6- sekä E-vitamiinia!

Hempaattisen hellivät tuotteet: ihoöljy ja hamppurasva.

Käytän ihoöljyä yövoiteen sijaan ja oli muuten ensimmäinen talvi pitkään aikaan kun kasvojeni iho ei ollut hilseilevä ja pintakuiva! Hamppurasvaa käytän hiertymiin sekä huulirasvana. Kiiltää muuten niin ihanasti, että voisi olla jopa huulikiilto 🙂 Tykkään näiden tuotteiden koostumuksesta: erittäin kosteuttava olematta tahmainen. Ihoöljy voi viedä useamman minuutin jotta imeytyy iholle kunnolla, mutta odotus palkitaan kyllä kosteutetuilla kasvoilla! Tuotetta voi käyttää myös sisäisesti ja iltaisin laitankin pari pipetillistä kielen alle (maku on jännä mutta hyvä), jolloin en ole enää ottanut iltaisin omega-valmisteita tablettien muodossa kun ihoöljy hoitaa homman!

Vitamiineihin olen myös panostanut nyt keväällä entistä enemmän: iho tarvitsee kollageenin muodostukseen C-, E- ja A-vitamiinia ja näin 40v. kriisin lähestyessä kaikki keinot ovat tarpeen ihon kimmoisuuden ylläpitämiseksi 🙂 Kaikki mahdolliset vitamiinit hankin mikroimeytyvinä SuperSource -merkiltä. Vitamiineista kirjoitin aiemmin blogipostauksen ja siihen pääsee täältä.

Aminohappovalmisteita en ole aiemmin kokeillut, mutta empiirinen tutkimukseni perusteella kollageeni koostuu aminohapoista ja ollessani nyt niin täysillä innostunut kollageenista, olen päättänyt kokeilla myös aminohappo -kuuria. Testiin menee Puhdistamon EAA-tuote Ruohonjuuresta.

Buustia omiin ripsiin ja meikkipussin kevätsiivous

Olen monta kertaa kuullut puhuttavan Revitalashin ripsiseerumista, jolla omiin ripsiin saisi huikeasti pituutta lisää mutta en ole tullut kokeilleeksi tuotetta. Ehkä tuotteen silloinen hinta, n. 100 euroa, hirvitti mutta huomatessani hinnan tippuneen (nyt 71,90 eur. Cocopandalla), laitoin tuotteen tilaukseen. Alta voitte katsoa tulokset:

Ripset ennen seerumin käyttöä.
Kuukausi seerumin käytön jälkeen.

Olen tarkoituksella jättänyt pois kuvat ripsivärin kanssa, jotta todelliset tulokset näkyvät selkeämmin eikä ripsiä ole mitenkään taivutettu jne. alimmaisessa kuvassa. Tuotetta levitetään iltasin ripsen tyveen (ihokosketusta välttäen) juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä yön aikana myös tämä tuote tehoaa parhaiten, kuten monet muutkin kauneustuotteet.

Kolmannen käyttöviikon jälkeen aloin huomaamaan ripsissä hieman kasvua ja kuukauden tullessa täyteen ripset olivat ottaneet hurjan kasvuloikan! Alimmaisessa kuvassa suoraan edestä katsottuna vasemman puolen ripset ovat luonnostaan niin taipuisat, että eivät ehkä näytä yhtä paljon kasvaneilta kuin oikean puolimmaiset mutta kasvua on tapahtunut kummallakin puolella yhtä lailla. Ripseni ovat oikeastaan aiempaa taipuisammat ja huonona puolena on se, että vasemmalla puolella (kuvassa) oleviin ripsiin ripsivärin laittaminen tasaisesti on haastavaa koska ripset kaartuvat liian paljon ylöspäin, ns. vinoon.

Jos haluaa omille ripsilleen buustia muuten vaan tai vaikka pidennysten poiston jälkeen, niin tällä sitä melko varmasti saa, myös kulmakarvoihin. Olen vasta aloittanut käyttämään tuotetta kulmakarvoihin kun sitä jäi kuukauden ripsikuurista yli, enkä ole vielä huomannut vaikutuksia mutta olen kuullut tuttavilta kulmakarvojen kasvun saaneen seerumista vauhtia.

Käyttäisin tuotetta kuitenkin maksimissaan 1-2 kertaa vuodessa tehokuurina, sillä tuoteselosteesta jäi itselle epäselväksi, onko tuotteessa käytetty jotain myrkyllistä ainetta. Terve.fi on julkaissut ripsiseerumeista artikkelin vuonna 2013 ja vaikka julkaisusta onkin aikaa, siinä on edelleen ihan relevantilta vaikuttavaa asiaa.

Kevyen kevätmeikin aateliset, Goshin poskipuna I´m blushing, LÓrealin False Lash Bambi Eyes ripsiväri ja Macin Extra Dimension Skinfinish Soft Frost 9g highlighter.

Kevät tuli, lumi suli ja meikkipussin sisältö sanoi puli puli! Poskipunani alkoi olla vuodelta miekka ja kirves, joten oli aika ostaa uusi. Sitä lähdin Cocopandalta ostamaan, mutta päädyinkin tilaamaan sitten vielä uuden ripsarin ja highlighterin, jollaista minulla ei ollut meikkipussissa hetkeen ollutkaan. Goshin poskipuna I´m blushing on sävyltään herkullisen pinkki olematta kuitenkaan mikään överi ja käytän sitä ihan arkimeikissä tuomaan piristystä kasvoille.

LÓrealin ripsivärit ovat aina olleet suosikkejani, sillä niillä saa kunnon räpsyripset. Tämä Bambi Eyes ei tuottanut pettymystä mutta ei tuonut ripsiin volyymia samalla tavalla mihin olen LÓrealilla tottunut, vaan lähinnä toi ripsiin pituutta. Riippuu tietysti mitä hakee, itse haen volyymiä, en niinkään pituutta sillä sitä on kyllä jonkin verran ripsissä omastakin takaa saatikka nyt ripsiseerumin käytön jälkeen.

Macin highlighter xtra Dimension Skinfinish Soft Frost menee ehdottomasti jatkoon! Aivan upeaa kiiltoa kasvoille, tuo vähän liilan pinkkiä hohtoa samalla & sopii hyvin niin kasvojen kulmaluille kuin poskipäillekin. Laitan tätä aina Goshin poskipunan päälle tuomaan lisäbuustia. Sarjassa on monia muitakin sävyjä, jotka olivat niin herkullisia, että niitä on ehkä pakko tilata lisää!

Takatalven tuomasta lumisateesta huolimatta loistokasta kevättä ja viikonloppua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *