Oi, Galileo, minkä teit!

Instassa aihetta jo hieman vilauttelinkin, nimittäin miehestä nimeltä Galileo! Hänestä saattaa tulla uusi arjen sankarini, tosin yhteinen taipaleemme on vasta alussa, joten katsotaan miten tiiviiksi yhteiselomme kehittyy!

Olen nyt vähän tylsä ja paljastan heti alkuun ettei kyseessä ole mies, vaan koko kehon vibraatioharjoittelulaite, I´m so sorry readers! Galileo on siis Oloni-klinikan palvelu Helsingin Ruoholahdessa aivan metroaseman vieressä, jossa Galileoksi nimetyn laitteen päällä tehdään erilaisia asentoja. Laite tärisee sen verran voimakkaasti jokaisen asennon kohdalla, että koko kroppa on kuin vibraatiolaitteessa ikään 🙂 laite aikaa saa luonnollisen refleksinomaisen liikkeen, joka ilmenee tärinänä. Tunne on erikoinen, mutta hyvällä tavalla. Käynti kestää n. 30-45 minuuttia jonka aikana tehdään läpi erilaisia liikesarjoja. Laitteen päällä ollaan aluksi 30 s – 1 minuutti ja voin kertoa että todellakin tuntuu etenkin reisissä ja käsivarsissa ollessasi Hooverissa lankuttamassa!

Tässä tulee ensimmäisen viikon tuntemukset ja kuulumiset Galileon osalta ja päivitän tänne tuloksia ja olotiloja pitkin matkaa. Minulla on yhteesä 20 kertaa treffit Galileon kanssa, joten raportoitavaa riittää!

Mikä on Galileo?

Oloni-klinikan perustaja Mona Leino otti Galileo-laitteen palveluvalikoimiinsa, sillä se auttaa moneen vaivaan aina painonhallintaan ja liikunnasta palautumiseen, kiinteytymiseen, lihaskramppeihin ja niskajumeihin jne. Galileon sanotaan vaikuttavan positiivisesti myös ihon kuntoon aktivoiden hormotuotantoa ja lievittäen stressiä sekä poistaen appelsiini-ihoa. Galileon kerrotaan myös aktivoivan syviä lihaksia, joiden aktivoiminen ei olekaan niin helppoa kuin ulkolihasten aktivointi ja treenaus.

Kaikenlisäksi laitteen käyttö ei vaadi ennalta treenaajataustaa, vaan Galileon kanssa ”liikkuminen” onnistuu vaikket olisi tehnyt kuntosi eteen mitään aikoihin, siis vaikka vuosiin.

Tässä klinikan video Galileosta joka kannattaa katsoa jo ennen kuin klinikalle menee ensimmäiseen perehdytyskertaan. Tiivistettynä laitteen teho perustuu keinulautamaiseen liikerataan, joka muistuttaa puhtaasti meidän kävelyämme, kuten Mona Laine videolla opastaa. Alunperin laite kehitettiin kosmonauteille ehkäisemään luukatoa ja lihasvoiman äkkinäistä menetystä. Galileo ei kuormita luustoa tai rankaa eikä tuota kipua, sen voin sanoa kokemuksesta (jos ei maitohappoja lasketa!) 🙂 Tässä vielä kattavampi video Mona Laineelta.

Huomiona se, että jos olet raskaana tai sinulla on sairaus, joka on akuutissa vaiheessa, ei Galileota voi käyttää. Muita esteitä Galileon käytölle ei ole 🙂

Perehdytyskäynti, 1 viikko

Galileon käytöstä saa kuulemani hyödyn vähintään kahdella käynnillä per viikko ja sillä tahdilla mennään ainakin nyt alkuun. Galileossa tulee lämmin ja jopa vähän jälkihikikin käytön jälkeen, muttei mitenkään niin kuuma että tarvitsisi pukea erikseen treenivaatteet päälle sinne mennessään. Nämä ovat toki makukysymyksiä ja itse tulin siihen tulokseen ensimmäisen kerran jälkeen, että mieluummin puen treenivaatteet päälle Galileon ajaksi sillä itsestä tuntuu silloin enemmän että nyt on tultu reenaamaan 🙂 Alkuperehdytyksiä on yhteensä kolme kertaa, joka jälkeen voi itsenäisesti varata aikoja klinikan aukioloaikojen puitteissa.

Fiilikset ensimmäisten kertojen jälkeen

  • Energian määrä lisääntyi huomattavasti! Kuin olisin nauttinut energiajuoman! Käytännössä tämä ilmeni niin, että työpäivän jälkeen jaksoin lähteä normaalia pidemmälle lenkille koirani kanssa, joka ei lokakuun sateissa olisi normaalisti tullut kyseeseenkään! Eli myös koirani Rocky hyötyi tästä 😀
  • Ryhtini parani: kiinnitän enemmän ryhtiin huomiota sekä istuessa että seistessä tai liikkuessa.
  • Kylkien syvät lihakset kipeytyivät toisen käynnin jälkeisenä päivänä ja kummankin kerran jälkeen etureisien lihakset tuntuivat hieman makaroonimaisilta, mutta tunne meni nopeasti ohi.
  • Kiinnitin enemmän huomiota ruokavaliooni. Olinhan juuri ostanut vähän kuin kuntosalikortin pariksi kuukaudeksi, miksi pistää homma lekkeriksi liikaa herkuttelemalla? Herkkujen suhteen itsekurini on olematon, mutta kerrankin sain vähän sitä suitsittua parempaan suuntaan!
  • Kaikki uusi on yleensä jännittävää ja piristävää, niin myös nyt. Uuden ja jännittävän kautta oma arki saa erilaista puhtia, puhtia, jota syksyn ja talven harmaina päivinä ja iltoina tarvitsemme!

Ensi viikolla aloitan itsenäiset käynnit, stay tuned ja ota instagram tilini, salita_82, seurantaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *