Hummani hei!

*sisältää mainoslinkkejä

Hevoset, ponit, minihevoset, kaikki ihanat nelijalkaiset ovat täyttäneet pääni kokonaan, kiihtyvässä määrin viime vuosien aikana. Ja vauhti ei kun kiihtyy vaan kunhan pääsen muuttamaan uuteen kotiini hevostallin lähelle. Ratsastus on siitä erittäin ajatuksia nollaava ja kehittävä harrastus, että siinä on pakko keskittyä tai heppa alkaa tekemään omiaan, mitään muuta kuin juuri siinä kyseisessä hetkessä elämistä ei pidä ajatella. Samalla sitä saa itsevarmuutta kun oppii lisää uusia asioita niin hevosista kuin itsestäänkin, hyvässä ja pahassa. Ei ole kerta eikä kaksi kun oma keskittyminen herpaantuu, ajatukset eivät ole koossa ja sitten sitä syyttää hevosta siitä ettei homma suju vaikka usein se vika on peilissä. Pitäisi aina tallille mennessä viskata kaikki muu sivuun ja keskittyä vain käsillä olevaan hetkeen, jotta niin ratsastaja kuin hevonenkin saa ratsastustunnista parhaan kokemuksen. Ratsastus kehittää myös pitkää pinnaa ja se on kyllä tarpeen meikämandoliinille!

Olen käynyt samalla tallilla pidempään, koska opetus on ensiluokkaista. Samalla pyrin siihen että omat varusteeni olisivat myös jolleivät nyt viimeisimmän muodin mukaisia, niin ainakin muutoin tarkoitukseensa sopivat. Voisin ostaa uudet ratsastushousut vaikka joka kuukausi, saatikka muuta heppailuvarustetta mutta koska en halua kuormittaa liikaa ympäristöä enkä myöskään vaatekaappiani (niin, eteinen tuoksuu välillä tallille, mutta tykkään tuoksusta niin ei se haittaa 😉 niin teen ostoksia harkiten. Oma suosikkimestani heppavarusteiden ostoon on Horze.fi. Sieltä olen ostanut mm. ratsastushousuja, chapseja, kenkiä, kypäriä, hanskoja, you name it.

Ja mitä kaikkea ihanaa sitten ostoskoriin päätyikään…

Viimeksi ostin kypärän ja raipan. Chapsitkin olivat ostoslistalla, mutta koska omat pohkeeni ovat muuten jalkoihin suhteutettuna melko isot, eivät ne piruvie mahtuneet mun pohkeisiin! Tämä tuntuu olevan ongelma monella, että jos ei chapseissa ole resoreita/tehty joustavasta matskusta, niin ostamatta jää. Chapseissa kannattaa muuten suosia semmoista mallia, joissa vetoketju suljetaan ylhäältä alas eikä toisin päin, sillä silloin vetoketjut eivät pääse avautumaan hummailun aikana. Itsellä käy niin usein ja se on todella ärsyttävää! Niinpä löysin vaatekomeron kätköistä yhdet vanhat, hieman elämää jo nähneet chapsit, jotka pysyy tosi hyvin! Ne eivät ole nahkaa, eikä niissä ei ole resoreita, jotka omat pohkeeni aina aidoissa nahkachapseissa vaativat. Alla kuvassa olevia chapseja suosittelen vahvasti, Horzen kypärä, turvaliivi ja useat ratsastushousut ostettu sieltä. Housujen osalta mitä korkeampi vyötärö, sen parempi istuvuus! Uusi tuttavuus itselle o

 

Alla muutama kuva jossa päällä vain Horzesta hankittuja tuotteita (pl. ensimmäisen kuvan musta talvitakki):

Tätä kirjoittaessani tuli surffattua hieman noilla aiemmin mainituilla heppavarustesaiteilla ja tilaukseenhan meni muutama tuote 😉

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *